Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Běžecká zima: co na sebe při teplotě 0 – 7 stupňů?

Salming Tým 1

Blíží se nejchladnější období roku, a speciálně pokud to bude vaše první běžecká zima, tak se určitě budete ptát, v čem do nevlídného počasí vyběhnout. Jednoduchá odpověď na tuto otázku bohužel neexistuje, a vy si tak jako tak budete muset projít obdobím, během kterého zjistíte, co se sedí konkrétně vám za konkrétních podmínek. Přesto vám zkusíme pár tipy toto období co nejvíce zkrátit a zjednodušit.

Obecná pravidla jsme shrnuli v článku „Běžecká zima je tady, co na sebe?

Teď už konkrétněji k jednotlivým teplotním a povětrnostním podmínkám. Jen pamatujte, že naše tipy jsou samozřejmě obecné a nemusí sednout každému. Každý z nás zimu vnímá trochu jinak, a každý z nás si to prostě musí vychytat.

Když je 0 – 7 stupňů nad nulou

Pod hranicí 7° nad nulou už pocitově začíná skutečně přituhovat, a ať jste teplokrevnější či zimomřivější, tak je v obou případech na místě zakrýt všechny části těla, a přidat ochranu rukou a hlavy. Rozdíl je pak v počtu použitých vrstvách a jejich schopnosti udržet teplo.

Tipy na Salming oblečení:

Teplokrevnější běžci, případně intenzivnější běh

dlouhé elesťáky Logo Tights 2.0 + triko s dlouhým rukávem Balance LS Tee nebo jakékoliv funkční triko s dlouhým rukávem + funkční mikina Phase Halfzip. Na hlavu Beanie, na ruce Running Gloves.

Zimomřivější běžci, případně regenerační běh

dlouhé elesťáky Logo Tights 2.0 + triko s dlouhým rukávem Balance LS Tee nebo jakékoliv funkční triko s dlouhým rukávem + funkční bunda Thermal Wind Jacket + případně vesta Skyline Vest. Na hlavu Beanie, na ruce Running Gloves.

Komentáře k článku "Běžecká zima: co na sebe při teplotě 0 – 7 stupňů?":

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *