Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Běžecká zima: co na sebe při teplotě 7 – 12 stupňů?

Salming Tým 0

Blíží se nejchladnější období roku, a speciálně pokud to bude vaše první běžecká zima, tak se určitě budete ptát, v čem do nevlídného počasí vyběhnout. Jednoduchá odpověď na tuto otázku bohužel neexistuje, a vy si tak jako tak budete muset projít obdobím, během kterého zjistíte, co se sedí konkrétně vám za konkrétních podmínek. Přesto vám zkusíme pár tipy toto období co nejvíce zkrátit a zjednodušit.

Obecná pravidla jsme shrnuli v článku „Běžecká zima je tady, co na sebe?

Teď už konkrétněji k jednotlivým teplotním a povětrnostním podmínkám. Jen pamatujte, že naše tipy jsou samozřejmě obecné a nemusí sednout každému. Každý z nás zimu vnímá trochu jinak, a každý z nás si to prostě musí vychytat.

Když je 7 – 12 stupňů nad nulou

Speciálně pokud chystáte intenzivnější běh, tak dejte pozor, ať se zbytečně neobléknete moc. O to víc, pokud hrozí, že vám za běhu i zasvítí slunce. Za těchto podmínek je pro teplokrevnější běžce na místě stále ještě obléknout kraťasy nebo kratší elasťáky, vršek už si zaslouží minimálně dlouhý rukáv. Ti zimomřivější už klidně mohou sáhnout po dlouhých elasťácích a například po funkční mikině či větrovce jako druhé vrchní vrstvě.

Tipy na Salming oblečení:

Teplokrevnější běžci, případně intenzivnější běh

krátké elasťáky Power Logo Tights + triko s dlouhým rukávem Balance LS Tee

Zimomřivější běžci, případně regenerační běh

dlouhé elesťáky Logo Tights 2.0 + jakékoliv základní triko + funkční mikina Phase Halfzip, případně lehká větrovka Ultralite Jacket nebo vesta Skyline Vest

Komentáře k článku "Běžecká zima: co na sebe při teplotě 7 – 12 stupňů?":

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *